Administration House, Pasettistrasse

Wien, Pasettistraße 74, 1200 Wien, Österreich

Project Description

One of the increasingly important architectural tasks of our time is the full reconstruction of buildings from the recent past. In this project, the starting point of the formal concept is a horizontal stratification of the external appearance on the street side and on the courtyard side. For the public street areas, a high-quality yet cost-effective variation is being implemented as a ventilated ceramic facade. The stratified effect is enhanced by the choice of colours of the window profiles: anthracite in the “joint storeys”, and the facade colour in the “brick storeys”. The top storey is supplemented by a cantilever arm to form a clear orthogonal corner. This top layer has a more intensive colour quality. The existing reliefs by Adolf Frohner are being integrated in the facade concept.

Project Details

  • Texture - Natural

Map

Contact Representative