Project type: Research Building

Fraunhofer IVV

With the IVV extension building for the „Food“ section of the Fraunhofer Institute for Process Engineering and Packaging, a new facility offering 1,200 square metres of primary usable floor space has been created for a hygienic and GMP-appropriate (GMP = good manufacturing practice) food technology centre with laboratories, warehousing and offi ce space. Located on …

Fraunhofer IVV Read More »

The Francis Crick Institute

This biomedical research institute has moved into new premises in the London Borough of Camden. A strong architectural relationship is established between the new building and the surrounding historic buildings. Both the brickwork and the strikingly designed roof are reminiscent of the neighbouring St Pancras railway station. The façade is constructed from TERRART®-Solid panels, which are solid ceramic elements cast onto concrete. …

The Francis Crick Institute Read More »

Nuclear Emergency Assistance & Training Center, Japan

The contrast between the harsh metal surface and the warm, organic radiance of the terracotta panels – in the TERRART®-LARGE system variant here – is what makes up the compact and simultaneously elegant character of this polygonal building.

The Biomedical Centre, University of Marburg

The Biomedical Centre at the University of Marburg was the first completed part of a research complex, which is to be followed by further construction phases. The light-coloured panel of the TERRART®-LARGE system emphasises the future-oriented character of the institution.

Biomedical Centre, Planegg-Martinsried

The building complex of the new biocentre in Planegg-Martinsried combines learning, research and administration under one roof. For the construction, the focus was on using raw materials, the planning authorities’ principal aim being that the university building blended in organically with the environment. The façade materials achieve the required harmony: while the laboratory wing, with …

Biomedical Centre, Planegg-Martinsried Read More »

Biolaboratory Building Stein, Basel

The narrow, linear Stein biolaboratory building in Basel required careful proportioning of the TERRART®-MID system components. The end result once again testifies to the variety offered by the system: any desired configuration in terms of height/length ratio is feasible.

Scroll to Top